Steun onze Music Community !

Geplaatst op

Het is momenteel wat koffiedik kijken voor de Horeca sector. Momenteel zijn wij in Muziekcafé Boogiewoogie gesloten, en de toekomst ziet er niet erg veelbelovend uit (social distancing maatregelen). Dankzij een aantal steunmaatregelen is het mogelijk om te overleven in deze sombere periode. Overleven is het juiste woord, want nu de economie voor de meesten onder ons terug wat kan aanzwengelen, is er nog geen reden tot euforie.
Met deze opstart van een dagdagelijks leven belanden immers ook alweer de eerste rekeningen in de brievenbus. Die rekeningen worden hooguit uitgesteld, maar natuurlijk niet kwijtgescholden. Daarom moeten wij op zoek naar alternatieven voor inkomsten.
Om Den Boogie als muziekcafé te kunnen runnen hebben wij een heel assortiment kostennota’s die jaarlijks erg hoog oplopen. Zo zijn er o.a. abonnementsgelden voor streaming diensten, IT, onderhoud audio en belichting, marketing, café-comfort enz. Dit zijn specifieke kosten die gelinkt zijn aan ultieme muziekbeleving en sfeer die eigen zijn aan deze niche binnen de horeca-sector.
Terwijl dit lopende kosten zijn, kunnen wij deze niet negeren. Indien we (hopelijk) terug kunnen opstarten blijven deze rekeningen lopen. Dus zoeken wij middelen om ons voortbestaan ergens zeker te stellen.

Nu wij gesloten zijn houden wij contact met onze vrienden en klanten via de website van Den Boogie. Dagelijks vonden wij een manier om muziek te brengen, niet in het café, maar in de ‘huiskamer’. In de vorm van de LAT (Listening Apart Together) Playlists waren er dagelijks updates met nieuwe muziek om te beluisteren of zelf toe te voegen. Een groot succes, waar we allemaal als muziekliefhebbers erg van genoten. Ondertussen kwamen er de KRAK! Playlists, die op hetzelfde principe voortbouwen.
Graag werken wij verder aan het onderhouden van deze manier van contact houden en interactief met muziek bezig zijn. Dat is ondertussen een bijna fulltime day-job geworden. Om alles georganiseerd, struktureel en overzichtelijk te laten verlopen kruipt er heel veel tijd in het onderhouden van de website, zoeken naar mooie muziek, kwaliteitsvolle audio enz.
Graag zou ik via deze weg oproepen tot een soort sponsorship, zodat dit werk-achter-de-schermen kan resulteren in een soort van enigszins kostendekkende nota voor Den Boogie. Daarvoor bestaat een instrument, en dat noemt Patreon. Kort uitgelegd is dit een website via dewelke je een langlopend project financieel kan steunen, zodat dit uberhaupt ook kan bestaan. Met een kleine bijdrage houd je het idee leefbaar en kan het zich verder ontwikkelen. Mits een paar formules van lidmaatschap zijn er ook een aantal voordelen als dankbaarheid voor de steun. Het komt er op neer dat je via een vaste kleine maandelijkse bijdrage een steun verleent aan de doelstelling.
Wie interesse toont, hoeft zich alvast geen kritische vragen te stellen. Dit alles verloopt via een duidelijke, eenvoudige en krachtige website, en je lidmaatschap opzeggen kan op elk moment.
In de horeca-, muziek- en kunstensector moeten wij echt op zoek naar manieren om te overleven. Hoewel uw keuze om hieraan bij te dragen volledig vrijblijvend is, zou het een grote steun zijn om krachtig en gemotiveerd verder te kunnen werken in de mooie wereld van muziek, gevoel en kunst.
Via de site van Den Boogie kan je één en ander verkennen. Zoals gezegd is dit totaal vrijblijvend. De playlists blijven bestaan en groeien verder, het beluisteren en beleven van de muziek is altijd gratis. Mocht je toch kiezen voor één of andere manier van steun via een lidmaatschap, dan genieten jullie mijn eeuwige dankbaarheid. Geniet hier van de muzieklijsten, en tot snel !

Steun hier de werking van Den Boogie !

Schrijf hier een reactie op dit bericht :

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s